Betyg
Betygskala

Efter att mobilen gått igenom våra kontroller tilldelas den ett betyg mellan 1-5. Betyget är en avgörande del av mobilens värdering.
Betyg 5 av 5


Använd mobil i bästa skick, det finns ingen antydan till märken, repor eller andra skador på varken skärm eller ytskick. Batteriet är i gott skick och har eller ligger nära ursprungskapacitet. För att säkerställa att det inte finns några dolda, invändiga fel har den gått igenom vår moobilkontroller.


Betyg 4 av 5

Använd mobil i väldigt fint skick, både funktionellt och utvändigt. Det kan finnas antydan till att den har brukats men inga anmärkningsvärda märken eller repor. Displayen är helt repfri och mobilen har heller inga skador på ytskiktet, ljusläckaget eller döda pixlar. Batteriet är i gott skick i närheten av ursprungskapacitet.Betyg 3 av 5

Använd mobil i bra och fullt funktionellt skick. Har en eller några stycken märken och defekter utvändigt. Det finns slitage på chassi och kanter. Displayen kan ha antydan av repor men inget betydande eller i flertal. Mobilen har inga fel på ljusläckaget eller döda pixlar. Batteriet är i gott skick.


Betyg 2 av 5

Använd mobil i okej men funktionellt skick. Har flera märken och defekter utvändigt. Markant slitage på chassi och kanter. Displayen kan innehålla repor och det kan finnas skador på ytskiktet, ljusläckaget eller döda pixlar. Batteriet är i ok eller lägre skick. Se exakt värde i vårt moobil-test*.Betyg 1 av 5

Använd mobil i behov av reparation, har flera märken och defekter utvändigt. Markant slitage på chassi och kanter. Displayen kan innehålla repor och det kan finnas skador på ytskiktet, ljusläckaget eller döda pixlar. Batteriet är i sämre skick. Se exakt värde i vårt moobil-test*.


*I vissa fall visas inte exakt batteriprocent i vårt moobiltest. Det gäller ovanliga modeller och beror på att mobilen då saknar funktionen att kunna visa det. I dessa specifika fall långtidstestas batteriet manuellt av moobil och bedöms därefter.