sälj med moobil
Sälj med moobil i gruppen Sälj mobil hos Moobil.se (moobilpaket)

Sälj med moobil

Artnr: moobilpaket

Så enkelt är det
1. Beställ hem ett kostnadfritt säljpaket
2. Skicka in din mobil
3. Vi säljer mobilen åt dig, pengarna på kontot dagen efter försäljning. Läs mer här

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trustpilot
Artnr: moobilpaket
Moms
Antal: 
Lägg i kundvagnen
 • Vanliga frågor

 • När får jag betalt för min sålda mobil? 

  När mobilen blivit såld och skickad till sin nästa ägare får du ett meddelande, 1-2 dagar senare finns pengarna på kontot.


  Vart anger jag mitt kontonummer?

  Clear- och kontonummer fylls i på "dina sidor". Inloggningsuppgifter får du i samband med beställning av moobilpaket.


  Vad kostar tjänsten?

  Vår förmedlingstjänst kostar 495 kr + 5% av mobilens försäljningspris. Vår avgift dras av från utbetalningen till dig.

  Hur lång tid tar det innan mobilen är ute till försäljning från att ni mottagit den? 

  Inom 2-3 dagar ser vi till att mobilen är raderad, testat, fotograferad och ute till försäljning. 

  Hur många mobiler kan jag skicka i paketet? 

  Det går att skicka två stycken mobiler per moobilpaket. Meddela oss gärna vid beställning hur många mobiler du tänkt skicka in.


  Behöver jag skicka med laddare och kabel?

  Nej, behåll dem. Då över 90% av alla som köper en mobil redan har en laddare hemma tycker vi det känns rätt i både ett miljö- och hygienperspektiv.


  Behövs kvitto på mobilen?

  Nej, vi behöver inget kvitto på mobilen du vill sälja. Skulle inskickad mobil vara förlustanmäld känner vårt program av det och vi lämnar in telefonen till polismyndigheten.


  Vad bör jag tänka på innan mobilen skickas?

  Två saker är bra att tänkta på:

  1. Logga ut mobilen från konton som iCloud, Google eller Samsung-konto. Detta behövs för att kunna köra våra system och göra den säljbar. 

  2. Packa mobilen enligt våra instruktioner och ta ett inlämningskvitto när du lämnar in moobilpaketet hos ditt PostNord-ombud. Att lämna in är kostnadsfritt men med ett kvitto får du också ett Track-ID och kan följa dess leverans.


  Kan jag se ett bevis på att mobilen är raderad på tidigare information?

  Alla mobiler raderas på tidigare data. Raderingsbeviset publiceras under fliken "Produkttest" under varje mobil i webbshopen.


  Vad gör ni med mobilerna som inte går att sälja?

  Om mobilen döms ut i våra kontroller eller värderas under våra hanteringskostnader få säljaren information om detta. Vi raderar då mobilen på tidigare data och lämnar in till återvinningsstationer i Sverige. Säljaren har såklart också rätt att återfå sin mobil på hanteringskostnad på 195 kr.

  Vad är min mobil värd?

  Har du en mobil som inte används? Gör testet och se hur mycket vi kan sälja den för på moobil.se. Värderingen är baserad på tusentals tidigare försäljningar via vår marknadsplats. Välj modell, bocka i eventuella defekter och välj sedan värdera.

  Mobilen har antydan av tidigare bruk men inget av anmärkningsvärt slag. Inga sprickor eller funktionsfel
  Mobilen har några tecken på tidigare bruk (t.ex märken eller liten repa). Inga sprickor eller funktionsfel
  Mobilen har sprickor eller ett större funktionsfel
  Uppskattat försäljningspris:
  Avser mobiler med få tecken på tidigare användning. Skärmen är fin men det kan t.ex. vara ett litet märke på chassit eller kanterna. Mobiler med väldigt få kosmetiska fel klassas som skick 4/5 i vår betygskala.
  Avser mobiler med en del tecken på användning. De kan vara kantstötta eller ha några märken på skärmen/bakstycket. Mobiler med några fler kosmetiska fel klassas som skick 3/5 i vår betygskala.
  Avser mobiler med sprickor på skärmen/bakstycket eller med ett större funktionsfel. Mobiler med tydliga skador klassas som skick 1/5 eller 2/5 i vår betygskala.

  Så funkar det

  1. Beställ hem ett moobilpaket för mobilen du vill sälja, kostnadsfritt och enkelt. Du kan skicka upp till två mobiler i varje paket. Säljer du med företag? Klicka här

  2. När du fått hem ditt moobilpaket packar du ner mobilen och lämnar in till ditt närmaste PostNord-ombud så skickas den utan någon extra kostnad.

  3. När vi fått in din mobil körs den igenom vårt certifierade diagnostikprogram och rensas på all data. Dessutom får den ett betyg som sätts utifrån både funktion och estetik.

  4. Efter att mobilen kontrollerats och värderats så fotograferas den och läggs sen upp till försäljning på moobil.se och vår egen Tradera-butik.

  5. Nu är mobilen såld och har fått ett nytt liv! Efter att moobil dragit av hanteringsavgiften betalas resterande värdet ut till ditt bankkonto som du anmält via ”dina sidor”.