Om moobil

Om oss

 
Moobil är en digital förmedlingstjänst för begagnade mobiler. Vi grundades med ambitionen att göra marknaden för använda telefoner säkrare och mer transparent, för att ge gamla mobiler hemma i byrålådorna nytt liv. Telefoner idag byggs för att hålla längre, men ändå byter vi mobil i samma takt som vi gjort tidigare. Det är inte bara dyrt utan också onödigt för miljön. Istället vill vi få fler att våga både köpa och sälja använda telefoner, för att ta tillvara på alla mobiler som redan finns.

Hos moobil kan du både få hjälp med att sälja din gamla telefon och köpa en "ny" (men använd) telefon. Till skillnad från vanliga köp- och säljsajter äger vi aldrig din telefon, utan hjälper dig helt enkelt förmedla den till nästa person. Väljer du att sälja med oss så hjälper vi till med allt det praktiska som att diagnostisera mobilen, rensa den på allt innehåll, fotografera och lägga upp den till försäljning i vår webbshop. Du som istället är på jakt efter en telefon kan i vår webbshop enkelt och säkert se hur mobilerna som ligger ute till försäljningen mår – både invändigt och utvändigt. Där redovisar vi nämligen allt ifrån batterikapacitet till en full översikt över vilka funktioner som testats i diagnostikprogrammet.

Genom att erbjuda en effektiv, oberoende och väl fungerande marknadsplats för både andrahands- och tredjehandsmarknaden bidrar moobil till ett effektivt resursanvändande och en hållbar samhällsutveckling. Moobil vill ha nöjda, återkommande kunder och erbjuda en attraktiv arbetsmiljö för befintliga och nya medarbetare.

 

Moobil grundades våren 2020 och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Vill du veta mer? Kontakta oss här