Vad vi gör

Vad vi gör

När mobilen ankommit till moobil genomför den fyra olika steg. Läs om vad vi gör och varför det är så viktigt att skapa trygghet kring handel med använda mobiler.


1. Diagnostisering

Att köpa en använd mobil är ofta mer prisvärt än att köpa nytt, om den fungerar vill säga. När tillverkarnas garanti har gått ut skapas ofta oro kring mobilens mående rent funktionellt. Tack vare våra tester får vi tydliga svar på detta och kan visa upp för både säljare och köpare. Alla mobiler som får slutbetyg 3, 4 eller 5 ger vi dessutom tre (3) månaders moobilgaranti.

moobil testar

          
batterihälsa   komponenter       mjukvara      funktionalitet             

Komplett lista på allt vi testar  

Wifi GPS / Platstjänster
Bluetooth Laddning & Hörlursingångar
Batteriets kapaciet Rörelse & ljus sensorer
Vibrationer Knappar & Switches
Mikrofoner Bak & selife-kamera
Högtalare Videoinspelnng
Skärm LCD & pixlar
Touchskärm Kamerablixt
Touch Id & Fingeravtrycksläsare Face ID
Tryckkänsliget och 3d Touch Edge Skärm
Accelerometer Skärmrotation
Nätverk & Konton SPen
Jailbreak & icke auktoriserade operativsystem Aktivering & Återställning

Efter att vi testat mobilen får den ett slutbetyg, läs mer om våra skick och betygsättningar här.


2. Radering av data

Mobilen må vara viktig men information i den är allt. En manuell radering betyder inte alltid att personlig information är borttagen, tyvärr går den ofta att återskapas genom olika gratisverktyg på nätet.

Detta kan finnas kvar på mobilen:

Kontaktuppgifter Chatthistorik och surfhistorik
Mail, SMS, MMS Lagrade lösenord
Information om boende Bilder
Videos
Ljudinspelningar
Platshistorik Hälsorelaterad information


moobils säkra radering

Det ska vara tryggt att handla med använda mobiler och ingen har rätt till någon annans information. En radering av moobil är säkert och det går inte att återfå tidigare innehåll från mobilens tidigare ägare. Vi använder oss av raderingsprogrammet Phonecheck, ett program licensierat av ADISA som sätter standarden för tjänster för bortskaffande av data. Att mobilen har blivit raderad samt datumstämpel för detta framgår alltid i vårt moobiltest.

Mer om ADISA:
ADISA Research Center (ARC) är en oberoende kriminaltekniskt forskningslaboratorium och världsledande inom datorforensik och datasäkerhet. ARC bedriver vetenskaplig forskning och tester inom olika områden för datasäkerhet som säkerställer att vi förblir i framkant i detta kontinuerligt utvecklande område. ARC är specialiserat på datasanitisation för ITAD-processorer, datakontrollanter och OEM: er och är för närvarande det enda laboratoriet världen över som ger produktförsäkring för programvaran Data Sanitisation i alla mediatyper.3. Fotografering

Efter diagnostiering och radering är det dags för fotografering. moobil tror på transparens, förutom att kunna läsa mobiltestet ska intresserade köpare även kunna se bilder på just den mobilen man är sugen på att köpa. Bläddra runt bland bilder, jämför lika modeller i samma prisklass och välj ut den mobil just du vill ha.

4. Försäljning

Efter kontroller och fotografering läggs telefonen ut till försäljning. Prissättning sker och mobilen finns till salu i vår egen webbutik samt i vår egen Tradera-butik. Så fort mobilen blivit såld betalas pengarna ut till ditt konto.